2013. november 21., csütörtök

Nyerstésztás brownie

Még a 11. Blogkóstoló (összefoglalója itt) alkalmával akadt meg a szemem az alábbi recepten. Akkor még a blog nélkülieknek, illetve kevés recepttel rendelkezőknek nem sorsolt Dina partnert, így én próbáltam némileg megszűrni a felhozatalt. Nem volt egyszerű.  Páromnak átküldtem egy listát az általam érdekesnek talált receptekről. Ez a süti fent maradt a rostán, amit kóstolás után se bántunk meg.





Hozzávalók
Brownie-hoz:

  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 3 tojás
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 15 dkg cukornak megfelelő édesítő (nálam folyékony)
  • 10 dkg Kilófaló süteményliszt
  • 1 kk só

Nyerstésztához:

  • 15 dkg puha margarin
  • 15 dkg porcukornak megfelelő édesítő (nálam folyékony)
  • 2 ek tej
  • 15 dkg Kilófaló süteményliszt
  • 15 dkg étcsokoládé


Elkészítés
Brownie:
A csokit összetöröm és bedobom a mikróba, hogy elolvadjon. Hozzákeverem a margarint. Egy tálban habosra keverjük a tojásokat az édesítővel. Ha a csokis massza szobahőmérsékletűre  hűlt, belekeverem a tojásos masszát, majd a lisztet, és a sót. 180 °C-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütöm, majd hagyom kihűlni.

Nyerstészta:
A margarint, az édesítőt, a tejet, a lisztet, és az apróra vágott csokit összegyúrom, és a kihűlt brownie tetejére simítom. Néhány órára hűtőbe teszem.

2 megjegyzés: