2013. november 12., kedd

Sütőtökös csokitorta szülinapra

Lánykám október közepén ünnepelte 6. születésnapját. A kívánság csokis torta volt. Ép kaptunk 2 sütőtököt, úgyhogy egy próbasütés után ezzel készült a torta Angela receptje alapján.




Hozzávalók 
Tészta:

  • 50 dkg sütőtök (megsütött)
  • 8 dkg margarin
  • 15 dkg cukronak megfelelő édesítő (nálam folyékony)
  • 2 tojás
  • 1 dkg szódabikarbóna
  • 6 g sütőpor
  • 20 dkg Kilófaló süteményliszt
  • 1 kk fahéj
  • 0,5 kk szerecsendió
  • 0,5 kk gyömbér (A fűszerek helyett 2 kk mézeskalács fűszerkeveréket is tehetünk a tésztába. Nekem az most nem volt itthon.)
Krém:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 17 dkg tejszín
  • 2 ek méz
  • 33 dkg tejszín


Elkészítés
Krém:
Először ezt készítem el, mert jó, ha 4 órát, vagy akár egy egész éjszakát pihen a hűtőben. A tejszínt (17 dkg) felmelegítem. Mikor felforrt azonnal leveszem a tűzről. Ráöntöm az apróra tört csokoládéra, és hagyom állni pár percet, majd hozzáadom a mézet és robotgéppel fényesre keverem. Hozzáöntöm a maradék, hideg tejszínt. Ezt már csak fakanállal elkeverem és betesszük a hűtőbe minimum 4 órára. 

Tészta:
A puha margarint robotgéppel összekeverem az édesítővel, hogy habos legyen. Hozzáadom a tojásokat és tovább habosítom. A lisztet elkeverem a szódabikarbónával, sütőporral és  a fűszerekkel, majd fakanállal óvatosan hozzáforgatom a nedves összetevőkhöz. A sütőtököt villával vagy turmixgéppel pürésítem, majd a masszához adom. Formába öntöm a tésztát, majd 175 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig (tűpróba) sütöm. Hagyom kihűlni.

Összeállítás:
A kihűlt tésztát két lapba vágom. A krémet kiveszem a hűtőből és robotgéppel habosra keverem. A töltelék felét a lapok közé kenem, a maradékkal pedig bevonom a tortát. Ezután már csak a díszítés van hátra. Nálam a lepke körvonala felvert tejszínhabból készült.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése