2013. november 12., kedd

3 bit szelet

Ez a süti szintén a szülinapra készült Anita receptje alapján.



Hozzávalók

  • 30 dkg teljes kiőrlésű vajas keksz
  • 5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 dkg cukornak megfelelő édesítő (nálam folyékony)
  • 5 dl tejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 5 dkg cukornak megfelelő édesítő (nálam porrá tört tabletta)
  • 1 adag diétás karamell:
    • 1 üveg cukrozatlan sűrített tej (kb. 500 ml)
    • 9 dkg cukornak megfelelő édesítő (nálam folyékony)
    • 2 púpozott ek. (barna) rizsliszt
    • egy csipet só
  • csokireszelék

Elkészítés
Karamell:
A sűrített tejbe beleteszem az édesítőt és egy vastagabb aljú lábosban felforralom. Amint felforrt, takarékra veszem a lángot, és (szinte) folyamatos kevergetés mellett továbbfőzöm kb. 20-25 percig. Mivel a szín nem fog változni, ezért kóstolgatással döntöm el, hogy karamellizálódott-e már a sűrített tej. Amikor megfelelő, lehúzom a tűzről, hozzáadom a csipet sót, majd óvatosan belekeverem a rizslisztet. Visszateszem a tűzre és besűrítem. 

Pudingos réteg:
A pudingpor leírása alapján készítem el, csak 2 csomag pudingporhoz 5 dl tejet adok, hogy sűrű legyen.

A lehűtött (15 percre fagyasztóba tett) tejszínt felverem a habfixálókkal és az édesítővel.

Összeállítás:
22*30 cm-es tepsi alját kirakom keksszel. Rákenem a karamellt, majd újabb sor keksz következik. Ezt befedem a pudingos réteggel. Hagyom hűlni a sütit, majd tálalás előtt ráhalmozom a felvert tejszínt és megszórom a csokireszelékkel.



2 megjegyzés: