Ez a süti szintén a szülinapra készült Anita receptje alapján.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 30 dkg teljes kiőrlésű vajas keksz
- 5 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dkg cukornak megfelelő édesítő (nálam folyékony)
- 5 dl tejszín
- 2 csomag habfixáló
- 5 dkg cukornak megfelelő édesítő (nálam porrá tört tabletta)
- 1 adag diétás karamell:
- 1 üveg cukrozatlan sűrített tej (kb. 500 ml)
- 9 dkg cukornak megfelelő édesítő (nálam folyékony)
- 2 púpozott ek. (barna) rizsliszt
- egy csipet só
- csokireszelék
Elkészítés
Karamell:
A sűrített tejbe beleteszem az édesítőt és egy vastagabb aljú lábosban felforralom. Amint felforrt, takarékra veszem a lángot, és (szinte) folyamatos kevergetés mellett továbbfőzöm kb. 20-25 percig. Mivel a szín nem fog változni, ezért kóstolgatással döntöm el, hogy karamellizálódott-e már a sűrített tej. Amikor megfelelő, lehúzom a tűzről, hozzáadom a csipet sót, majd óvatosan belekeverem a rizslisztet. Visszateszem a tűzre és besűrítem.
Pudingos réteg:
A pudingpor leírása alapján készítem el, csak 2 csomag pudingporhoz 5 dl tejet adok, hogy sűrű legyen.
A lehűtött (15 percre fagyasztóba tett) tejszínt felverem a habfixálókkal és az édesítővel.
Összeállítás:
22*30 cm-es tepsi alját kirakom keksszel. Rákenem a karamellt, majd újabb sor keksz következik. Ezt befedem a pudingos réteggel. Hagyom hűlni a sütit, majd tálalás előtt ráhalmozom a felvert tejszínt és megszórom a csokireszelékkel.
Hű de piszok jól néz ki! ;-P És még sütni sem kell...szuper! :)
VálaszTörlésKöszönöm.
Törlés