Még a 11. Blogkóstoló (összefoglalója itt) alkalmával akadt meg a szemem az alábbi recepten. Akkor még a blog nélkülieknek, illetve kevés recepttel rendelkezőknek nem sorsolt Dina partnert, így én próbáltam némileg megszűrni a felhozatalt. Nem volt egyszerű. Páromnak átküldtem egy listát az általam érdekesnek talált receptekről. Ez a süti fent maradt a rostán, amit kóstolás után se bántunk meg.
Hozzávalók
Brownie-hoz:
- 20 dkg margarin
- 20 dkg étcsokoládé
- 3 tojás
- 1 tk vaníliaaroma
- 15 dkg cukornak megfelelő édesítő (nálam folyékony)
- 10 dkg Kilófaló süteményliszt
- 1 kk só
Nyerstésztához:
- 15 dkg puha margarin
- 15 dkg porcukornak megfelelő édesítő (nálam folyékony)
- 2 ek tej
- 15 dkg Kilófaló süteményliszt
- 15 dkg étcsokoládé
Elkészítés
Brownie:
A csokit összetöröm és bedobom a mikróba, hogy elolvadjon. Hozzákeverem a margarint. Egy tálban habosra keverjük a tojásokat az édesítővel. Ha a csokis massza szobahőmérsékletűre hűlt, belekeverem a tojásos masszát, majd a lisztet, és a sót. 180 °C-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütöm, majd hagyom kihűlni.
Nyerstészta:
A margarint, az édesítőt, a tejet, a lisztet, és az apróra vágott csokit összegyúrom, és a kihűlt brownie tetejére simítom. Néhány órára hűtőbe teszem.
Nem csoda, hogy a rostán maradt ez a süti! Gondolom a tálon egy sem maradt... ;-D
VálaszTörlésEz így van. :)
Törlés