2014. július 1., kedd

Kókuszos profiterol csokiöntettel

Már régóta szerettem volna elkészíteni ezt a sütit. Évekkel ezelőtt párom munkahelyének rendezvényén kóstoltuk meg és ott nagyon ízlett. Ritkán szoktam égetett tésztát készíteni, pedig nem olyan nagy ördöngősség.




Hozzávalók
Tészta (Horváth Ilona féle Képviselőfánk receptje alapján):
  • 20 dkg Kilófaló alapliszt
  • 10 dkg házi sertészsír 
  • 5 tojás 
  • 2 dl víz 

Töltelék:
  • 1 kókusztej konzerv (400 ml) 
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 3 dkg kukoricakeményítő 
  • 10 dkg cukornak megfelelő édesítő (nálam folyékony) 

Csokiöntet:
  • 6 dl tej
  • fél csomag csokoládés pudingpor 
  • 2 dkg kakaópor 
  • 7 dkg cukornak megfelelő édesítő (nálam folyékony) 
  • 1 dkg margarin 


Elkészítés

Tészta:
Egy lábosba öntöm a vízet és felforralom. Hozzáadom a zsírt. Ha elolvadt és a víz újra forr, akkor beleborítom a lisztet és fakanállal addig keverem, amíg össze nem áll egy gombóccá. Leveszem a tűzről és egyesével robotgéppel hozzákeverem a tojásokat. Csak akkor ütöm bele a következő tojást a masszába, ha már nem látszanak az előző maradványai. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsire diónyi halmocskákat rakok a tésztából. Bekapcsolom a sütőt 200 °C-ra és kb. 15 percig sütöm. Hagyom hűlni.

Töltelék:
3 dl kókusztejet felteszek forrni a kókuszreszelékkel együtt. A maradék “tejben” elkeverem a keményítőt. Mikor a kókusztej felforr beleöntöm a keményítős keveréket és állandó keverés mellett pudingot készítek belőle. A végén beleöntöm a folyékony édesítőt és azzal is átkeverem. Por állagú édesítőt (Mardo Sweet 4 You cukorhelyettesítő) még az elején bele szoktam tenni a tejbe.
Van egy tortadíszítő készletem, aminek van egy hosszú csőrű feltéte is (képen a készlet jobb alsó eleme). Ebbe kanalaztam a krémet és óvatosan betöltöttem a tésztagolyócskákat. Arra kell vigyázni, hogy ne nyomja szét a túl sok krém a tésztát.
nagy1_1-620.jpg


Csokiöntet:
5 dl tejet felforralok, majd beleöntöm a maradék tejben elkevert pudingport és kakaóport. Állandó keverés mellett hígabb pudingot készítek. A végén belerakom az édesítőt és a pici margarint, majd még egyszer átkeverem. Az elkészített profiterolokat az öntettel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése