Anyósomtól kaptam pár céklát. Főzés után készült belőle saláta, tésztaételbe és levesbe került, de még mindig maradt belőle, így tegnap desszertté változott. Az alap receptet itt találtam.
Hozzávalók:
Elkészítés
- 50 dkg főtt, hámozott cékla
- 1 alma
- 1 dl olaj
- 1 tk szódabikarbóna
- vanília aroma
- 3 ek kakaópor
- 1 csipet só
- 2 tojás
- 8 dkg cukornak megfelelő édesítő (nálam 2 dkg Mardo Sweet 4 You)
- 2 marék mazsola (más apróra vágott aszalt gyümölcs is jó helyette)
Elkészítés
Az almát kimagozzuk, majd a céklával késes aprítóba teszem és összeturmixolom. A mazsola kivételével a többi hozzávalót is belerakom a gépbe és krémesre keverem. Ha szükséges, akkor itt még lehet édesíteni. Hozzáadom a mazsolát és lapáttal átkeverem (ha a géppel csináljuk, akkor nem maradnak meg a mazsolaszemek . Szilikon muffin formákba töltöm a masszát (6 db nagy formát használtam). 175 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig (már nem puha a süti teteje) sütöm. Ez függ a forma nagyságától is. Kisebb muffin formában hamarabb elkészül, úgyhogy 20 perc után érdemes többször ránézni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése