2014. november 3., hétfő

Paradicsomos bableves - Szakácsmustra 6.

SüniSüti a házigazdája a 6. szakácsmustrának, melynek főszereplője Hugh Fearnley-Whittingstall. Az alábbi recept a Három jó dolog ... a tányéron című könyvből származik. A három alapanyag pedig a bab, a paradicsom és az olívaolaj. A konzerv alapanyagok miatt hamar elkészül és nagyon finom. 




Hozzávalók

  • 2 ek olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db 400 g-os fehérbabkonzerv
  • 1 babérlevél
  • 1 szál kakukkfű
  • 1 db darabolt paradicsomkonzerv
  • bors
  • extra szűz olívaolaj és bazsalikomlevél a tálaláshoz
Elkészítés
Az olajon megpirítom az apróra vágott fokhagymát. Hozzáadom a lecsöpögtetett babkonzerveket és annyi vizet, ami ellepi. Beledobom a fűszernövényeket, de ezeket el is lehet hagyni. Gyöngyözésig forralom, majd kis lángon még 5 percig főzöm. A bab felét kiveszem a fűszernövényekkel együtt. A maradékot botmixerrel turmixolom. Visszarakom a félretett babot, beleöntöm a paradicsomkonzervet. Felmelegítem, majd sózom, borsozom. Tányérba merve, olívaolajjal meglocsolva, apróra vágott bazsalikomlevéllel tálalom.

1 megjegyzés: