Nemrég szülinapot tartottunk. Kellett valami cukormentes sütike, ami gyorsan elkészül. Az alaprecept egy azóta már megszűnt blogról származik (Fitness „cukrászat”: édességek, sütemények, kekszek, torták).
Hozzávalók
Tészta:
- 20 dkg túró
- 6,5 dkg zabkorpa
- 1 dkg kakaópor
- 2,5 dkg fehérjepor (nálam Natura tejsavó fehérje koncentrátum)
- 5-6 dkg cukornak megfelelő édesítő (nálam folyékony)
- csipet só
- késhegynyi szódabikarbóna
Töltelék:
- 2 tojásfehérje
- csipet só
- 1 ek citromlé
- ízlés szerint édesítő (nálam 2,5 dkg cukornak megfelelő folyékony)
Elkészítés
Tészta:
A tésztához a száraz hozzávalókat elkeverem, majd a túróval alaposan összegyúrom. (Én adtam még hozzá 1-2 ek natúr joghurtot, mert elég szemcsés túróm volt, így nem akart összeállni a tészta.) 6 gombócot formázok, melyeket egy-egy nagy méretű szilikon muffinformába teszek. Vizes kiskanállal ellapogatom, kibélelem a formát a tésztával. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütöm. Majd a formákban hagyom kihűlni.
Krém:
Felteszek egy kis lábosba egy kevés vizet melegedni. Az összetevőket egy nagyobb fém tálba rakom, melyet rá tudok ültetni a lábosra. Mikor forr a víz, takarékra teszem, majd rárakom a tálat és robotgéppel kemény habot készítek a gőz fölött.
Összeállítás:
A lehűlt kosárkákat kiborítom a szilikon formákból, majd megtöltöm a habbal. Tálalásig hűtőbe teszem, de azért a habot nem készíteném el előző nap.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése