2014. november 3., hétfő

Kakaós kosárka citromhabbal

Nemrég szülinapot tartottunk. Kellett valami cukormentes sütike, ami gyorsan elkészül. Az alaprecept egy azóta már megszűnt blogról származik (Fitness „cukrászat”: édességek, sütemények, kekszek, torták).



Hozzávalók
Tészta:
  • 20 dkg túró
  • 6,5 dkg zabkorpa
  • 1 dkg kakaópor
  • 2,5 dkg fehérjepor (nálam Natura tejsavó fehérje koncentrátum)
  • 5-6 dkg cukornak megfelelő édesítő (nálam folyékony)
  • csipet só
  • késhegynyi szódabikarbóna
Töltelék:
  • 2 tojásfehérje
  • csipet só
  • 1 ek citromlé
  • ízlés szerint édesítő (nálam 2,5 dkg cukornak megfelelő folyékony)

Elkészítés
Tészta:
A tésztához a száraz hozzávalókat elkeverem, majd a túróval alaposan összegyúrom. (Én adtam még hozzá 1-2 ek natúr joghurtot, mert elég szemcsés túróm volt, így nem akart összeállni a tészta.) 6 gombócot formázok, melyeket egy-egy nagy méretű szilikon muffinformába teszek. Vizes kiskanállal ellapogatom, kibélelem a formát a tésztával. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütöm. Majd a formákban hagyom kihűlni.

Krém:
Felteszek egy kis lábosba egy kevés vizet melegedni. Az összetevőket egy nagyobb fém tálba rakom, melyet rá tudok ültetni a lábosra. Mikor forr a víz, takarékra teszem, majd rárakom a tálat és robotgéppel kemény habot készítek a gőz fölött. 

Összeállítás:
A lehűlt kosárkákat kiborítom a szilikon formákból, majd megtöltöm a habbal. Tálalásig hűtőbe teszem, de azért a habot nem készíteném el előző nap. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése