Párom munkahelyéről származik a recept. Érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 1 l tej (nálam házi)
- 5 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 kk. szódabikarbóna
- 1 kk só
Elkészítés:
A túrót összefőzöm a tejjel kb. 5 perc alatt, amíg a savó külön nem válik. Leszűrőm a keveréket (nem kell kinyomkodni). Egy lábasba teszem a masszát, belekeverem a többi hozzávalót. Kis lángon, állandó, óvatos keveréssel főzöm, míg el nem válik az edény falától (kb. 15 perc). Leveszem a tűzről és egy edénybe teszem. Két óra múlva fogyasztható.
A második próbálkozásom szebb lett, mert ott már tudtam, hogy meddig főzzem. Elsőre kicsit odakapott (azért meg nem égett ), a fenti képen is látszanak a sötétebb foltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése