A december kicsit sűrűre sikerült. Ráadásul téli szünet van, így készültek sütikék, de nem volt időm feltölteni a recepteket. Igyekszem pótolni az elmaradást.
Ez a torta a lánykám névnapi meglepetése volt. Neve napján Budapesten voltam, így másnap köszöntöttük csak meg.
Hozzávalók 20 cm-es tortaformához
Tészta (a recept innen származik):
- 4 tojás
- 20 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg kókuszzsír
- 10 dkg cukornak megfelelő édesítő (nálam folyékony)
- fél kk szódabikarbóna
- 12 dkg étcsokoládé
- 13 dkg tejszín
- 1 ek méz
- 27 dkg tejszín
Elkészítés
Krém:
Először ezt készítem el, mert jó, ha 4 órát, vagy akár egy egész éjszakát pihen a hűtőben. A tejszínt (13 dkg) felmelegítem. Mikor felforrt azonnal leveszem a tűzről. Ráöntöm az apróra tört csokoládéra, és hagyom állni pár percet, majd hozzáadom a mézet és robotgéppel fényesre keverem. Hozzáöntöm a maradék, hideg tejszínt. Ezt már csak fakanállal elkeverem és betesszük a hűtőbe minimum 4 órára.
Tészta:
A tojásokat szétválasztom. A fehérjéket kemény habbá verem. Amikor jól felverődött hozzáadom az édesítőt és a sárgákat. Ezt követően belerakom a felolvasztott kókuszzsírt, majd a kókuszreszeléket és a szódabikarbónát. Ezt már óvatosan, lapáttal keverem, hogy ne törjön össze a hab. Formába öntöm a tésztát, majd 175 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 percig (tűpróba) sütöm. Hagyom kihűlni.
Csoki-kókusz együtt csak jó lehet. Isten éltesse a lányodat utólag is! :)
VálaszTörlésKöszönöm, a lánykám nevében is.
Törlés