2014. január 4., szombat

Sztracsatella torta

Ez a torta a szintén a névnapra készült. A nagyszülőket vártuk vele, de egyben nem volt időm lefényképezni. 



Hozzávalók
Tészta:

  • 2+2 tojás
  • 3+3 dkg cukornak megfelelő édesítő (nálam folyékony)
  • 4+3 dkg kilófaló alapliszt
  • 1 dkg kakaópor
  • 2*késhegynyi szódabikarbóna
Krém:
  • 2 kis natúr joghurt
  • 0,5 dl tej
  • 1 vaníliás pudingpor
  • 4 dkg cukornak megfelelő édesítő (nálam folyékony)
  • 10 dkg csokoládé
  • 2 dl tejszín

Elkészítés
Tészta:
2 tojást szétválasztok és a fehérjét kemény habbá verem. Hozzáadom az édesítőt (3 dkg cukornak megfelelő), majd a tojások sárgáját, amivel tovább verem. Ezt követően a 4 dkg liszt és késhegynyi szódabikarbóna keverékét lapáttal beleforgatom a habba. A tortaforma alját sütőpapírral bélelem, majd beleöntöm a tésztát.175 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig (tűpróba) sütöm. Ez alatt összekeverem a másik lap alapanyagait is, annyi különbséggel, hogy a 3 dkg liszthez a szódabikarbónán kívül hozzáadom a kakaóport is. Az elsővel megegyező módon megsütöm. A lapokat hagyom kihűlni.

Krém:
A joghurtokat felteszem egy lábosban melegedni. A pudingport elkeverem a tejjel, majd a felforrt joghurthoz adom. Sűrűre főzöm és a végén belekeverem az édesítőt. Hagyom kihűlni.

Összeállítás:
A tejszínt habbá verem, a csokoládét apró darabokra vágom. A kihűlt pudingba belekeverem a csokidarabokat, majd óvatosan a tejszínt. (Először egy kanállal rakok a pudinghoz és azt jól elkeverem, ezt követően már csak beleforgatom a maradék habot.) A kapcsos tortaforma aljára rakom a kakaós lapot, erre halmazom a krémet, majd ráteszem a fehér lapot. Hűtőben egy kicsit pihentetem. 
Aki akarja csokival leöntheti a tetejét, vagy a pihentetés után bevonhatja a tortát tejszínhabbal. Nálunk most ez a minimáldizájn volt a kívánság.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése