Ez a torta a szintén a névnapra készült. A nagyszülőket vártuk vele, de egyben nem volt időm lefényképezni.
Hozzávalók
Tészta:
Hozzávalók
Tészta:
- 2+2 tojás
- 3+3 dkg cukornak megfelelő édesítő (nálam folyékony)
- 4+3 dkg kilófaló alapliszt
- 1 dkg kakaópor
- 2*késhegynyi szódabikarbóna
Krém:
- 2 kis natúr joghurt
- 0,5 dl tej
- 1 vaníliás pudingpor
- 4 dkg cukornak megfelelő édesítő (nálam folyékony)
- 10 dkg csokoládé
- 2 dl tejszín
Elkészítés
Tészta:
2 tojást szétválasztok és a fehérjét kemény habbá verem. Hozzáadom az édesítőt (3 dkg cukornak megfelelő), majd a tojások sárgáját, amivel tovább verem. Ezt követően a 4 dkg liszt és késhegynyi szódabikarbóna keverékét lapáttal beleforgatom a habba. A tortaforma alját sütőpapírral bélelem, majd beleöntöm a tésztát.175 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig (tűpróba) sütöm. Ez alatt összekeverem a másik lap alapanyagait is, annyi különbséggel, hogy a 3 dkg liszthez a szódabikarbónán kívül hozzáadom a kakaóport is. Az elsővel megegyező módon megsütöm. A lapokat hagyom kihűlni.
Krém:
A joghurtokat felteszem egy lábosban melegedni. A pudingport elkeverem a tejjel, majd a felforrt joghurthoz adom. Sűrűre főzöm és a végén belekeverem az édesítőt. Hagyom kihűlni.
Összeállítás:
A tejszínt habbá verem, a csokoládét apró darabokra vágom. A kihűlt pudingba belekeverem a csokidarabokat, majd óvatosan a tejszínt. (Először egy kanállal rakok a pudinghoz és azt jól elkeverem, ezt követően már csak beleforgatom a maradék habot.) A kapcsos tortaforma aljára rakom a kakaós lapot, erre halmazom a krémet, majd ráteszem a fehér lapot. Hűtőben egy kicsit pihentetem.
Aki akarja csokival leöntheti a tetejét, vagy a pihentetés után bevonhatja a tortát tejszínhabbal. Nálunk most ez a minimáldizájn volt a kívánság.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése