2014. október 17., péntek

Tökös-mákos lusta rétes

Anyósomtól kaptunk egy szép, nagy sütőtököt. Mivel babgulyást terveztem másnapi ebédre, ezért gondoltam felhasználom a tököt az édes tésztához, amit a leves után szoktunk enni. Van egy bevált lusta rétes receptem, így ez lett az alap.



Hozzávalók:
  • 50 dkg zabpehely, 
  • 6 ek olívaolaj, 
  • 6 dl tej, 
  • 2 dl natúr joghurt, 
  • 2 tojás, 
  • 1 csipet só, 
  • 15 dkg cukornak megfelelő édesítő (nálam folyékony), de a tök édességétől függően lehet több is, 
  • 80 dkg sült sütőtökhús, 
  • 10 dkg darált mák, 
  • fahéj

Elkészítés

A zabpelyhet összeforgatom az olívaolajjal. Egy tálban elkeverem a tejet, joghurtot, tojást, sót és az édesítőt. A zabpehely felét szétterítem a tepsi alján és meglocsolom a tojásos keverék ⅓-ával. A sült sütőtököt villával összetöröm és belekeverem a fahéjat. A darált mákkal megszóróm a zabpelyhet, majd rásimítom a sütőtököt. Erre jön a maradék zabpehely és végül a tojásos keverék. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig (amíg színt nem kap a teteje) sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése