Anyósomtól kaptunk egy szép, nagy sütőtököt. Mivel babgulyást terveztem másnapi ebédre, ezért gondoltam felhasználom a tököt az édes tésztához, amit a leves után szoktunk enni. Van egy bevált lusta rétes receptem, így ez lett az alap.
Hozzávalók:
- 50 dkg zabpehely,
- 6 ek olívaolaj,
- 6 dl tej,
- 2 dl natúr joghurt,
- 2 tojás,
- 1 csipet só,
- 15 dkg cukornak megfelelő édesítő (nálam folyékony), de a tök édességétől függően lehet több is,
- 80 dkg sült sütőtökhús,
- 10 dkg darált mák,
- fahéj
A zabpelyhet összeforgatom az olívaolajjal. Egy tálban elkeverem a tejet, joghurtot, tojást, sót és az édesítőt. A zabpehely felét szétterítem a tepsi alján és meglocsolom a tojásos keverék ⅓-ával. A sült sütőtököt villával összetöröm és belekeverem a fahéjat. A darált mákkal megszóróm a zabpelyhet, majd rásimítom a sütőtököt. Erre jön a maradék zabpehely és végül a tojásos keverék. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig (amíg színt nem kap a teteje) sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése