Szép számmal termett gömbcukkini a kertünkben. Szeretjük belőle a tökpuffancsot, készült már főzelék, brownie. Most egy újabb, finom felhasználási módot teszek közzé, melynek alapötlete a NoSaltyról származik.
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 1 gömbcukkini (nálam 1,5 kg volt egészben),
- 30 dkg őrölt zabpehely,
- 2 tojás,
- buborékos ásványvíz vagy szóda,
- só
Töltelék:
- 25 dkg ricotta,
- kapor,
- fokhagyma,
- só
Tetejére:
- 2 ek tejföl,
- reszelt sajt
Elkészítés
Palacsinta
Megpucolom, kimagozom és nagylyukú reszelőn lereszelem a cukkinit. Besózom, majd pihentetem minimum 15 percet. A zabpelyhet elkeverem a tojásokkal, hozzáadom a kinyomkodott cukkinit és annyi ásványvizet, hogy sűrű palacsinta tésztát kapjak. Picit kiolajozom a palacsintasütőt, majd a hagyományosnál vastagabb palacsintákat készítek a masszából. Én a merőkanál hátával kentem szét a serpenyőben a tésztát. 5 db elég vastag palacsintám lett.
A ricottát kikeverem a fűszerekkel.
Összeállítás
Egy kerek jénaiba rakom az első lapot. Megkenem a töltelékkel, majd ráteszem a következő palacsintát. Folytatom a rétegezést úgy, hogy tészta legyen felül. Erre rákenem a tejfölt és megszóróm sajttal. Beteszem a jénait a sütőbe, majd 180 °C-on kb. 20 percig (amíg kellően megolvad a sajt a tetején) sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése