2014. szeptember 1., hétfő

Cukkinis palacsinta

Szép számmal termett gömbcukkini a kertünkben. Szeretjük belőle a tökpuffancsot, készült már főzelék, brownie. Most egy újabb, finom felhasználási módot teszek közzé, melynek alapötlete a NoSaltyról származik.



Hozzávalók:
Palacsinta
  • 1 gömbcukkini (nálam 1,5 kg volt egészben), 
  • 30 dkg őrölt zabpehely, 
  • 2 tojás, 
  • buborékos ásványvíz vagy szóda, 
Töltelék
  • 25 dkg ricotta, 
  • kapor, 
  • fokhagyma, 
Tetejére
  • 2 ek tejföl, 
  • reszelt sajt

Elkészítés

Palacsinta
Megpucolom, kimagozom és nagylyukú reszelőn lereszelem a cukkinit. Besózom, majd pihentetem minimum 15 percet. A zabpelyhet elkeverem a tojásokkal, hozzáadom a kinyomkodott cukkinit és annyi ásványvizet, hogy sűrű palacsinta tésztát kapjak. Picit kiolajozom a palacsintasütőt, majd a hagyományosnál vastagabb palacsintákat készítek a masszából. Én a merőkanál hátával kentem szét a serpenyőben a tésztát. 5 db elég vastag palacsintám lett.

Töltelék
A ricottát kikeverem a fűszerekkel.

Összeállítás
Egy kerek jénaiba rakom az első lapot. Megkenem a töltelékkel, majd ráteszem a következő palacsintát. Folytatom a rétegezést úgy, hogy tészta legyen felül. Erre rákenem a tejfölt és megszóróm sajttal. Beteszem a jénait a sütőbe, majd 180 °C-on kb. 20 percig (amíg kellően megolvad a sajt a tetején) sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése