2014. május 2., péntek

Spenótos piskótatekercs - Blogkóstoló 16.

Egy újabb blogkóstolós recept következik. Vea a 16. blogkóstoló háziasszonya, akinek kérése volt, hogy próbáljunk húsvéti receptet választani. Nekem Tortafüggő Marisz blogját sorsolta. Receptekből nem volt hiány. A végén erre a sós piskótatekercsre esett a választásom. Nagyon ízletes és mutatós volt a végeredmény. 



Hozzávalók
Tészta:
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál Kilófaló alapliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 dl sűrű spenótvelő
  • 2 ek tejföl
  • csipet só
Töltelék:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 3 ek tejföl
  • 1 kk só
  • 1 ek medvehagyma pesztó
  • 10 dkg sonka szalámi
  • 10 dkg lapka sajt

Elkészítés
Tészta:
Mivel fagyasztott krémes spenótot használok, így először ki kell olvasztani. 
A tojásokat szétválasztom, majd a fehérjékből kemény habot verek. A tojássárgákhoz hozzáöntöm az 1 dl spenótot (sűrűjéből), tejfölt és a csipet sót, majd összekeverem. A liszttel összevegyítem a sütőport és a keverékhez adom. Óvatosan beleforgatom a tojásfehérjehabot. Sütőpapírral bélelt gáztepsiben 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöm. Még melegen konyharuhára borítom. Leveszem a sütőpapírt róla, majd feltekerem és hagyom kihűlni.

Töltelék:
A túrót, tejfölt, sót és pesztót összekeverem.

Összeállítás:
A kihűlt piskótát kitekerem, majd megkenem a töltelékkel. Rárakom a sonkaszalámit és a lapkasajtot, majd feltekerem és szeletelve tálalom. Nagyon mutatós és finom összeállítás volt a húsvéti asztalon. 

Köszönöm Veának a sorsolást és Marisznak a receptet.


4 megjegyzés:

  1. Timi, örülök a választásodnak. Biztos a Te változatod is nagyon finom volt!

    VálaszTörlés
  2. Szia! A Blogkóstolón Te lettél a párom. Az lenne a kérdésem, hogy véletlenül nincsenek új receptjeid, amiket szívesen megmutatnál és feltennéd a blogra? Akkor kicsit könnyebb lenne választanom Tőled! Köszi előre is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Igyekszem a héten még tölteni recepteket. Kettő biztos lesz.

      Törlés