Párom kívánságára készült ez a kis tortácska vasárnapi desszertnek.
Hozzávalók (20 cm-es tortagyűrűhöz - az enyém állítható)
"Tészta":
Krém:
Elkészítés
"Tészta":
Krém:
Hozzávalók (20 cm-es tortagyűrűhöz - az enyém állítható)
"Tészta":
- fél adag Sportszelet massza
Krém:
- 25 dkg krémsajt
- 2 dl tejszín
- 1 ek kakaópor
- 5 dkg csokoládé
- 1 ek rumaroma
- 5 dkg cukornak megfelelő édesítő (nálam folyékony)
Elkészítés
"Tészta":
A fenti recept szerint elkészítem a masszát. Egy picivel több tejet teszek bele, hogy lágyabb legyen az állaga. Egy tálcára sütőpapírt terítek, majd rárakom a tortakarikát. Belenyomkodom a masszát.
Krém:
Felverem a tejszínt. A krémsajtot fakanállal kikeverem az édesítővel, majd hozzáadom a kakaóport, rumaromát és az olvasztott csokoládét. Ezekkel is elkeverem. Óvatosan beleforgatom a tejszínt, majd a krémet a masszára simítom és fél órára hűtőbe teszem. Tálalás előtt körbevágom a tortakarikát, majd leemelem. Nekem sikerült a sütőpapírt is kiszedni alóla baleset nélkül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése